Så här kan du måla om sovrummet

Ett sovrum ska utstråla lugn och harmoni. Och här har färgen stor betydelse för hur rummet upplevs. Varma och pigga kulörer är bra för kreativitet, men just i sovrummet brukar svala skogstoner i grönt, havs-och himmelsnyanser i blått, jordnära beige och  inte minst lugnande grått göra susen för hur bra vi sover. 

1. Grått

linnelakan av ekologiskt linnetyg för sovrummet
Bild: Elle.se

Ljusa grå toner ger rummet en harmonisk och dämpad känsla, men utan att tynga ner. Grått har länge varit- och är fortfarande- en av de populäraste färgerna att måla lyans hjärta med och är ett utmärkt färgval för ett lugnande sovrum.

2. Beige

Bild: pinterest

Att ta in beiget i sovrummet skapar ett varmt, tryggt och jordnära intryck. En färg som skapar både en myskänsla och ett ljust sovrum.

3. Grönt

linnelakan grå
Bild: pinterest

Grönt associeras med välmående och hälsa. Färgen som vi hittar i skog och natur sägs också vara naturligt stresslindrande.
Ljust grågrön som eukalyptus, oliv, frodiga skogstoner eller mintiga nyanser ger alla den lugnande effekten.

4. Blått

lya lin linne sängkläder ekologiska

Blå nyanser för tankarna till svalkande vågor och en lugnande himmel och det är just därför tonerna ger en avslappnande stämning till sovrummet. Djupt och mörkt som havet eller ljust som skyn – alla blå toner verkar lugnande. Mörkade färger upplevs förminskande för ett rum, så vill du skapa ett mysigt krypin så kan det va en god idé att välja en murrig mörk nyans.

5. Rosa

Rosa toner skapar intrycket av trygghet. Det här gäller främst ljusa nyanser i färgskalan- gärna med grå pigment och för att även undvika att sovrummet känns barnsligt. Men den perfekta färgen ifall du vill skapa ett varmt och bohemiskt intryck.

Sov sött 🙂

Publicerad den