Frågor & Svar

Beställning

Hur beställer jag kostnadsfria tygprover?

Välj upp till 5 tygprover kostnadsfritt . Ta mig till tygproverna !

Jag har lagt en beställning men inte fått en orderbekräftelse?

När du lagt en beställning så skickas automatiskt en orderbekräftelse till din e-postadress du uppgett. Kontakta vår kundservice om du inte fått orderbekräftelsen från oss. Du hittar även beställningen på ditt klarna konto.

Vilka betalningsalternativ finns?

Vi har Klarna som betaltjänst och du kan välja mellan:
– Kortbetalning med VISA eller MasterCard
– Delbetalning via Klarna
– Faktura via Klarna
– Betala via internetbank
– Swish

Leverans, Retur & reklamation

Vad är fraktkostnaden?

Fri frakt inom Sverige på beställningar och tygprover

Hur lång leveranstid?

Normal leveranstid är 3-7 dagar inom Sverige. Samt 1-3 veckor på sängklädslar och måttbeställningar.

Hur länge ligger paketet kvar hos mitt ombud innan jag måste hämta ut det?

Du har 7 dagar på dig att hämta ut dit paket.

Vilka leveranssätt har ni?

Vi erbjuder leverans till närmaste ombud med PostNord och DHL. Vi använder ett automatiskt fraktsystem och du har inte möjlighet att välja vilket.

Kan jag spåra min order?

När du får ett mejl om att beställningen är färdigbehandlad så har varan skickats och det tar vanligtvis 1-2 dagar. Tyvärr har jag inte automatiskt system för att spåra orden från kunde.

Returnera/ byta en vara?

Du har 14 dagars returrätt på standardsortimentet. Vill du returnera en vara så står kunden för fraktkostnaden.
Om du vill byta en vara så behöver du inte betala någon returfrakt.

Kontakta oss via mejl info@lyalin.se med ordernummer och namn så skickar vi en fraktsedel.

Kan jag returnera måttbeställda varor?

Nej- Alla måttbeställda varor sys på beställning till ditt exakta mått, vilket gör att vi inte kan ta några produkter i retur.

Vad gäller för reklamation?

Alla produkter från Lya Lin genomgår en kvalitetskontroll innan de skickas. Om din beställning var defekt eller felaktig när du fick den, ber vi dig att starta ett reklamationsärende så snart felet uppmärksammats. Beskriv felet eller skadan så utförligt som möjligt och bifoga bilder på skadan.

Normalt slitage och produkter äldre än två år är inte en reklamation.

Alla reklamationsärenden hantera över mail. Detta på grund av att vi måste ha en alla information/dialoge sparad och avstår därför reklamtionsärenden över telefon eller chatt.

Jag har fått fel mått/ beställt fel mått

Skicka ett mejl till inof@lyalin.se.

Min vara är för lång/kort

Om du mätt själv och produkten aviker mer än 2 cm så kan vi enkelt fixa det. Tyger är formbara och ibland töjer de ut sig lite vid strykning och därav kan bli lite längre.

Gardiner. Textiliens väv påverkas av tygets vikt, längd och upphängning. En avvikelse på mer än 1% av den totala längden korrigerar vi självklart kostnadsfritt.

Sortimentet

Är det skillnad på lin och linne?

Linne är ett vävt tyg tillverkat av växtfibrer från lin. Ordet linne används också som benämning på sängkläder (sänglinne). Från första början så tillverkades alla kläder av lin fibrer och därav namngavs även klädesplagget (linne) eftersom att det var det första i vår tid. Båda orden Lin och Linne används idag för att beskriva fibrerna och tyget.

Vart kommer linet ifrån?

Allt lin odlas i Europa ( Baltikum ) . Produktionen av textilierna sker sen i Estland och Litauen. 90% av produkterna sys upp i Sverige. Vissa varor sys upp i Estland, Litauen, Nederländerna, Italien och Frankrike.

Måttbeställda produkter

Skicka ett mejl till info@lyalin.se och beskriv kort ditt önskemål.

Syr ni upp soffklädslar och balkongmöbler?

Vi syr inte upp något utanför vårt nuvarande sortiment. Men vi säljer tyg på meter om du vill gå till din lokala skräddare.

Går det att köpa tyg på meter?

Alla tyger går att köpa på meter om du vill sy dina egna produkter. Skicka ett mejl eller titta under metervara om tyget redan finns där.

Vad kan man använda lin till?

Lin är en växt som varit i människans miljö i tusentals år. Fibrerna från bland annat att använda till garn, tråd, rep, snöre, drev och tyg. Fibrerna är mycket slitstarka, även i vått tillstånd, vilket gjort linprodukter kända för att vara ett slitstarkt och tåligt.

Tvätt

sängen lya lin

Ibland får vi frågor från kunder om våra produkter och deras hållbarhet. Ovan hittar du de vanligaste frågorna tillsammans med våra svar. Vill du veta mer så vill vi gärna höra från dig. info@lyalin.se

Skicka ett mejl eller skriv i chatten så kan vi lägga till din fråga också.