Hållbarhet

Lya Lin & Hållbarhet

Vi vill skapa hållbar inredning som är tillgänglig för så många människor som möjligt. Tidlös inredning som håller mellan säsongerna och kvaliteter som håller i en evighet.

Vi arbetar med våra kunder, samarbetspartner och nära leverantörer för att skapa en hållbar cirkel- allt från att förbättra produktionen på fabrikerna till rengöring och vård av våra produkter på en klimatsnålt sätt. Vårda dina textilier med omsorg och de kommer att åldras med skönhet och värdighet. 

Svensktillverkat

Den större delen av vårt sortiment är tillverkat i Sverige. Alla linnetyger kommer från Estland och Litauen. Tygerna är OEKO-TEX 100 certifrade, vilket är en garanti för produktion har skett utan kemikalier och farliga ämnen.
Vi bryr oss om socialt ansvarsfull tillverkning och vi på Lya Lin vill att du som kund ska känna dig trygg när du omfamnar dig med linnetyger från Lya Lin.

Investera i hållbar inredning

Just nu är 100% av Lya Lins produktsortiment – hållbara linnesängkläder, lakan, linnegardiner m.m producerat av linnetyg. Denna vackra textil är både hållbar och miljövänlig. I sig är lin en relativt hållbar växt. Samt så krävs det väldigt lite vatten och odlas i kallar klimat och därmed får färre skadedjur. Lin är därför mindre vattenkrävande och färre kemikalier behövs användas vi odlingen i jämförelse med bomull.

Vi vill att våra kunder ska känna sig stolta över att dekorera sina hem med Lya Lin. Inte bara för designen, utan också för hur det påverkar vår värld. Vi vill skapa en hållbar inredning som är tillgänglig för så många människor som möjligt.

Hoppas att du hittar något i sortimentet som faller dig i smaken.

BUTIK

hållbara sängkläder