OM OSS


Välkommen till vår värld.


Hållbara textilier,
 tillverkade med omtanke
och värme.


Sanna eriksson lya lin
Grundaren Sanna tar emot The Swiss Cross Textile Award för bästa textil kollektion 2015.

Filosofi och bakgrund


Lya Lin, ett miljömedvetet företag som erbjuder ekologiska bäddtextilier, bordslinnen, skräddarsydda gardiner och produkter efter önskemål för alla lyans vackra rum. 

Våra textilier tillverkas i Europa för att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Vårt största mål är att erbjuda dig linneprodukter av älskvärd kvalitet med ett gott miljösamvete på köpet. Mycket av det vi producerar och framförallt skräddarsydda produkter sys upp i vår ateljé i Östergötland.

Grundaren Sanna  jobbar som textil designer. 2015 fick hon ta emot det fina textil priset ”Swiss Cross Textile Award” och prispengarna investeras idag i Lya Lin. 
PRESS & SAMARBETEN

linnelakan vita ekologiska
Husdrömmar på SVT1.
Sängkläderna syns i Villa Björkhaga
Artikel i
Norrköpings Tidningar

Artikel om Jo Malone samarbete
Samarbete med EXPO Milano och Coca-Cola
Artikel i Italiens största nyhets tidning, D-rebbublica
Swiss cross textile Award artikel
Samarbeten med Jo MaloneVi omfamnar oss av textilier varje dag, både när vi sover och är vakna.
Därför är det viktigt att välja ekologiskt odlat.

  
100% naturfiber. 


 Målen med Lya Lin är att alltid sätta kunderna i första hand. Vi säljer inte bara textilier, utan ett synsätt till hållbar inredning. Textilindustrin är uppbyggd till ett slit och släng samhälle och väldigt sällan prioriteras hållbart och ekologiskt odlat.  För oss är det viktigt att allt vi tillverkar har en lång livs- cykel och människorna som arbetar med produkterna behandlas på rätt sätt- Det gäller bönderna som odlar fibrerna till sömmerskorna som syr upp produkterna. Vi producerar därför enbart i Europa, för att vi enkelt ska kunna ha kontroll på hela produktionskedjan så att allt gått rätt till. Alla skräddarsydda produkter sys upp i vår ateljé i Östergötland.   
 

skräddarsydda produkter sys

sys upp i vår ateljé

OEKO-TEX Certifierat .

 
Vi handlar allt vårt lin från småskaliga odlingar runt Baltikum, hos linodlare som har ett OEKO-Tex certifierat dokument. Det är en kravmärkning där bönderna odlar ekologiskt, använt utsläppsreducerande processer och utan farliga kemiska medel som är farligt för hälsan. 

Vi vill även förbättra konsumenternas förståelse för att alltid handla ekologiska textilier, som har framtagits på bästa möjliga sätt. 
 Enkelt & säkert.


Hållbarhet för oss är att producerar kvalitéer som håller för evigt, eller iaf väldigt väldigt länge. Efter fler års erfarenhet av att arbetat som textildesigner och besökt fabriker runt om i världen. Så har jag sett att mycket av det som tillverkas, produceras enbart för att sälja och utan tanke kring hållbarhet. Så därför har vi valt att fokuserade på att producera i små skalor och för att kunna erbjuda exakt det kunden efterfrågar. Det ska va enkelt och säkert att shoppa textilier från Lya Lin.

På vår syateljé tillverkas majoriteten av allt som vi säljer. Hoppas du kan hitta något som faller dig i smaken.


design atelier lya lin