OM OSS

VÄLKOMMEN TILL LYA LIN

Lya Lin, ett hållbart företag som erbjuder bäddtextilier, bordslinnen, skräddarsydda gardiner och produkter efter önskemål för hemmets vackra rum.

Våra textilier tillverkas i europa för att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Störta mål är att erbjuda dig hållbara linneprodukter av älskvärd kvalitet som du kan använda i många år. Mycket av det vi producerar och framförallt skräddarsydda produkter sys upp i våra ateljé i Östergötland. 

Grundarna Sanna jobbar som textil designer. 2015 fick hon ta emot det fina textil priset ”Swiss cross textile Award” .  2019 startade hon Lya Lin.

lya lin sanna linneaPRESS & SAMARBETEN

Sängarna bäddade med Lya Lins påslakan.
Reportage i Lantliv med Lya Lins produkter. Stylat av Isabelle Olander.
Dukat med en oblekt linneduk och peach rosa och röda servetter.
Lya Lin i Allt i Hemmet – 2021
sköna hem lya lin
Lya Lin i Sköna Hem – 2021
Lya Lin i Lantliv 2020. Stylat av Isabelle Olander.
Lya Lin i Lantliv 2020.
Lya Lin linnedukar
Lya Lins randiga linneduk på första sidan av BoligDrom
Norska tidningen BoligDrøm. Hemma hos reportage @mellanhimmelochjord_
Husdrömmar på SVT1.
Sängkläderna syns i Villa Björkhaga
Artikel i
Norrköpings TidningarTEXTIL & DESIGN SAMARBETEN 2015-2020

Artikel i Italiens största nyhets tidning, D-rebbublica
Swiss cross textile Award artikel
Samarbeten med Jo Malone
Fashionmagazine.it
VOGUE TALENTS
COCA-COLA

Designsamarbete 2014. Tillverkade kläder av 100% PET. Tyg tillverkat av plastflaskor.
Samarbete med EXPO Milano och Coca-Cola
Designsamarbete med Jo Malone
London
Designsamarbete med lädermässan i Milano.

HÅLLBAR PRODUKTION

Målen med Lya Lin är att erbjuda produkter som håller i en evighet. Textilindustrin är uppbyggd till ett slit och släng samhälle och väldigt sällan prioriteras hållbart och högkvalitativt.

För oss är det viktigt att allt vi tillverkar har en lång livscykel och att människorna som har arbetat ned produkterna ska behandlats på rätt sätt- det gäller bönderna som odlar fibrerna, till sömmerskorna som syr upp produkterna. Vi producerar därför enbart i Europa, för att vi enklare ska kunna kunna ha kontroll på hela produktionskedjan så att allt gått rätt till.

Alla skräddarsydda produkter sys för hand i vår ateljé i Östergötland. 

design atelier lya lin


lya lin sömmerska

EUROPEISKT LINNE

Allt vårt lin kommer från småskaliga odlingar runt om i Europa. Vi vill även förbättra konsumenterans förståelse för att alltid handla hållbart tillverkade textilier, som har framtagits på bästa möjliga sätt. Samt även från småföretagare här i Sverige, som i sin tur bidrar till att Sverige får en bra ekonomi.


HÅLLBART OCH KVALITET

Hållbarhet för oss är att producera kvalitéer som håller väldigt länge.
 Efter fler års erfarenhet av att arbetat som textildesigner och besökt fabriker runt om i världen. Har jag sett att mycket av det som tillverkas på fabrikerna, produceras enbart för att sälja och utan tanke kring hållbarhet. Därför har jag valt att fokusera på att producera i små skalor och för att kunna erbjuda exakt det kunden efterfrågar. Det ska va enkelt och säkert att shoppa textilier från Lya Lin.

I vår syatelje i Östergötland tillverkas majoriteten av allt som vi säljer. Hoppas du kan hitta något som faller dig i smaken.