OM OSS

VÄLKOMMEN TILL LYA LIN

lya lin sanna linnea

Lya Lin, ett hållbart företag som erbjuder bäddtextilier, bordslinnen, skräddarsydda gardiner och produkter efter önskemål för hemmets vackra rum.

Våra textilier tillverkas i europa för att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Vårt störta mål är att erbjuda dig hållbara linneprodukter av älskvärd kvalitet som du kan använda i många år. Mycket av det vi producerar och framförallt skräddarsydda produkter sys upp i våra ateljé i Östergötland. 

Grundarna Sanna jobbar som textil designer. 2015 fick hon ta emot det fina textil priset ”Swiss cross textile Award” . PRESS & SAMARBETEN

Lya Lin i Allt i Hemmet
sköna hem lya lin
Lya Lin i Sköna Hem
Lya Lin i Lantliv
Reportage i Lantliv med Lya Lins produkter.
Lya Lin linnedukar
Lya Lins randiga linneduk på första sidan av BoligDrom
Norska tidningen BoligDrøm. Hemma hos reportage @mellanhimmelochjord_
Husdrömmar på SVT1.
Sängkläderna syns i Villa Björkhaga
Artikel i
Norrköpings TidningarTEXTIL & DESIGN SAMARBETEN 2015-2020

Artikel i Italiens största nyhets tidning, D-rebbublica
Swiss cross textile Award artikel
Samarbeten med Jo Malone
Samarbete med EXPO Milano och Coca-Cola
Artikel om Jo Malone samarbete

MILJÖVÄNLIG PRODUKTION

Målen med Lya Lin är att erbjuda produkter som håller i en evighet. Textilindustrin är uppbyggd till ett slit och släng samhälle och väldigt sällan prioriteras hållbart och högkvalitativt.

För oss är det viktigt att allt vi tillverkar har en lång livscykel och att människorna som har arbetat ned produkterna ska behandlats på rätt sätt- det gäller bönderna som odlar fibrerna till sömmerskorna som syr upp produkterna. Vi producerar därför enbart i Europa, för att vi enklare ska kunna kunna ha kontroll på hela produktionskedjan så att allt gått rätt till.

Alla skräddarsydda produkter sys upp i vår ateljé i Östergötland. 

design atelier lya lin


lya lin sömmerska

EUROPEISKT LINNE

Vi handlar allt vårt lin från småskaliga odlingar runt om i Europa. Från linodlare som jag själv hr träffat och som jag själv vill stötta.
Vi vill även förbättra konsumenterans förståelse för att alltid handla hållbart tillverkade textilier, som har framtagits på bästa möjliga sätt. 


HÅLLBART OCH KVALITET

Hållbarhet för oss är att producera kvalitéer som håller för evigt, eller iaf väldigt väldigt länge.
 Efter fler års erfarenhet av att arbetat som textildesigner och besökt fabriker runt om i världen. Så har jag sett att mycket av det som tillverkas, produceras enbart för att sälja och utan tanke kring hållbarhet. Därför har vi valt att fokusera på att producera i små skalor och för att kunna erbjuda exakt det kunden efterfrågar. Det ska va enkelt och säkert att shoppa textilier från Lya Lin.

På vår syatelje i Östergötland tillverkas majoriteten av allt som vi säljer. Hoppas du kan hitta något som faller dig i smaken.