OM OSS

VÄLKOMMEN TILL LYA LIN

bricka på linnetyg

Lya Lin är ett hållbart företag som erbjuder bäddtextilier, bordslinnen, sängklädslar och linnegardiner för hemmets vackra rum. Företaget grundades 2018 och den största delen av vårt sortiment sys för hand i Östergötland. Men även så producerar vi i Estland, Nederländerna, Italien och Litauen.


HÅLLBAR PRODUKTION

Lya Lins fokus är att producera hemtextilier av naturmaterial. För oss är det viktigt att allt vi tillverkar har en lång livscykel och att människorna som har arbetat ned produkterna ska behandlats på rätt sätt- det gäller bönderna som odlar fibrerna, till sömmerskorna som syr upp produkterna. Vi producerar enbart i Europa, för att vi enklare ska kunna kunna ha kontroll på hela produktionskedjan så att allt gått rätt till. Och för att ha kortare transportsträckor.

Alla skräddarsydda produkter sys för hand i vår ateljé i Östergötland. 

design atelier lya lin

lya lin sömmerska

OEKO-CERTIFIERAT & SVANENMÄRKT

Allt vårt lin kommer från småskaliga odlingar runt om i Europa. Vi använder Oeko-Tex certifierat linne och Svanenmärkt bomull. Oeko- certifiering innebär att textilien i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Det är ett internationell stämpel av ekologiskt ansvar och fabrikerna som producerar linnetyget måste uppfylla ett flertal kritiserar för att få certifieringen. 
Vi bryr oss om socialt ansvarsfull tillverkning, som tar hand om planeten vi delar och för oss är det viktigt att du som kund kan känna dig trygg.


SMÅSKALIG PRODUKTION

Hållbarhet för oss är att producera kvalitéer som håller väldigt länge.
 Efter fler års erfarenhet av att arbetat som textildesigner och besökt fabriker runt om i världen. Har jag sett att mycket av det som tillverkas på fabrikerna, produceras enbart för att sälja och utan tanke kring hållbarhet. Därför har jag valt att fokusera på att producera i små skalor och för att kunna erbjuda exakt det kunden efterfrågar. Det ska va enkelt och säkert att shoppa textilier från Lya Lin.

Skicka ett mejl eller skriv i chatten om du undrar över något.

OEKO-CERTIFIERAT & SVANENMÄRKT

Vi vill skapa hållbar inredning som är tillgänglig för så många människor som möjligt. Tidlös inredning som håller säsongerna och kvaliterer som håller i evighet.

Vi arbetar med våra kunder, samarbetspartner och nära leverantörer för att skapa en hållbar cirkel- allt från att förbättra produktionen på fabrikerna till rengöring och vård av våra produkter på ett klimatsnålt sätt. Våra dina textilier med omsorg och de kommer att åldras med skönhet och värdighet. lya lin sanna linnea
Här är jag.PRESS & SAMARBETEN

Sängarna bäddade med Lya Lins påslakan.
Reportage i Lantliv med Lya Lins produkter. Stylat av Isabelle Olander.
Dukat med en oblekt linneduk och peach rosa och röda servetter.
Lya Lin i Allt i Hemmet – 2021
sköna hem lya lin
Lya Lin i Sköna Hem – 2021
Lya Lin i Lantliv 2020. Stylat av Isabelle Olander.
Lya Lin i Lantliv 2020.
Lya Lin linnedukar
Lya Lins randiga linneduk på första sidan av BoligDrom
Norska tidningen BoligDrøm. Hemma hos reportage @mellanhimmelochjord_
Husdrömmar på SVT1.
Sängkläderna syns i Villa Björkhaga
Artikel i
Norrköpings TidningarTEXTIL & DESIGN SAMARBETEN 2015-2020

Artikel i Italiens största nyhets tidning, D-rebbublica
Swiss cross textile Award artikel
Samarbeten med Jo Malone
Fashionmagazine.it
VOGUE TALENTS
COCA-COLA

Designsamarbete 2014. Tillverkade kläder av 100% PET. Tyg tillverkat av plastflaskor.
Samarbete med EXPO Milano och Coca-Cola
Designsamarbete med Jo Malone
London
Designsamarbete med lädermässan i Milano.