INFLUENCERN JENNYS HÖSTDUKNING I LUSTHUSET

Höstdukning i lusthuset med  linne textilier och ekologiska linne servetter.
Influensen Jenny Vennberg och hennes partner bor med sina två barn på en idyllisk liten hönsgård i Hälsingland. Vi blev otroligt glada när vi hittade hennes mysiga konto på sociala medier – ett konto som sprider glädje och engagemang över hela Sverige. Jenny har en sprudlande energisk personlighet och en sådan känsla för detaljer att vi bara var tvungna att se hur hon skulle dekorera sitt hem med Lya Lins linne textilier. Resultat ser ni här nere. 

”Använd fantasin och naturens möjligheter när du dukar för hösten.”

Ekologisk linneduk i färgen Rusty och linne servetter i grått

Lya Lin linnedukar
Ekologisk linneduk i färgen Rusty

Vad tycker du om med att bo på landet?

Lugnet, helt klart !

Hur lägger du basen för en höst/mysig/idyllisk/lyxig dukning ?


Med massa tyger och massa ljus är det svårt att misslyckas skulle jag säga!

Har du några tips kring hur man ska kombinera säger eller textilier i hemmet när det kommer till att inreda för en härlig atmosfär?

Numera tänker jag faktiskt väldigt ofta på vilka färger jag använder i inredningen här hemma och hos oss är här grönt och blått de jag använder allra mest just dom egenskaper de har. Grönt sägs vara lugnande och blått sägs lindra stress och spänningen i kroppen.

… och åter igen tyger i alla dess former! Det ger verkligen ett sånt mysigt och hemtrevligt intryck tycker jag.


Vi på Lya Lin tycker att det som är läckrast om man vill bjuda in vänner för en mysig middag och höstdukning är att välja jordnära och varma toner.  Använd alltid linne textilier eller en ekologisk linneduk som underlag sedan är det bara att duka med linne servetter, ljusstakar i mässing och färgat porslin. Då kan du skapa dig rena bordsdrömmen.

Sedan en självklarhet är att pryda bordet med naturen efter säsong. Titta ut genom fönstret, plocka kottar och kvistar. Så snyggt och fantasifullt. 

Rätt färger på linne textilier

Rätt färger på textilierna och ljuset spelar stor roll. Sett stöpta stearinljus i en takkrona för att få en djupare känsla i rummet och kombinera med ljusstakar på bordet för att helt enkelt se det du ska äta :).

 Rött i alla dess nyanser är den ultimata färgen för hösten. Röda linne textilier och linne servetter grå ger en levande och hemtrevlig känsla. Mixa med loppis fynd som mässing ljusstakar, guldiga bestick och gröna blad. Det finns inget som säger att bara för något ser dyrt ut att måste vara det. Smaklig måltid.
 

”Ljuskronan klädde jag med flera rönnbärskvistar och på bordet la jag den allra finaste duken som jag har just nu! Alltså rostrött… Jag har kärat ner mig i den färgen så mycket och vill ha det i allt från kläder till inredning! Så fint!” Säger JennyBesök Jennys härliga och inspirerande blogg eller Instagram konto.

Publicerad den