SÄNGKAPPOR & SÄNGGAVLAR- GUIDE

Ett enkelt sätt att klä upp din säng är att trä på en sängkappa och ett sänggavelöverdrag. Vi erbjuder fler olika färger och tyger, designade för att passa de flesta standardsängar (Mille Notte, Emma sängar, Jysk, Carpe Diem sängar, Kungsängen, IKEA-modeller osv). Här har vi samlat en guide för hur du mäter din säng så att du kan få fram ett mått på din sängkappa som passar.

sängkappa och sänggavel överdrag i linnetyg

Ett bra sätt att lyfta känslan i sovrummet är genom att komplettera sängen med en vacker sängkappa. Sängkappan döljer den trista madrassen och ger sovrummet ett mer enhetligt och tjusigt utseende på sängen. Man kan väldigt enkelt säga att en sängkappa är som en dekorativ “kjol” för sängen.

Mät din sänggavel

klä om sänggavel


Börja med att mäta : (1) Mät brädden och höjden (2) Mät djupet

Det går bra att använda detta överdrag till en pikerad sänggavel. Du kan även lägga ett lakan över gaveln innan du trär på sänggavelöverdraget för att släta ut lite extra.

Om inte dina mått finns i listan så hittar du måtten under måttbeställningar.

Har du en extra djup eller extra hög sänggavel (från 13 cm djup och högre än 125 cm ) kan du beställa ett överdrag -> här. ( I dessa fall så behöver vi skarva tyget för att det ska räcka till, därav en prisskillnad)

Är din sänggavel smal upptill?


För sänggavlar som är smalare upptill som på bilden nedan. Hittar du överdrag -> här. Skicka ett mejl med en bild på sänggaveln för att slutresultatet ska kunna bli så bra som möjligt.

SÅ HÄR MÄTER DU DIN SÄNG

Börja med att mäta : (1) bredden och (2) längden på din säng.  (3) Mät sedan höjden från var du vill att fållen längst ner ska sluta upp till toppen av din resårbotten. Ta av en cm på längden eftersom att kappan hänger ut sig. Det finns även måttbeställd höjd.

OM SÄNGKAPPORNA FRÅN LYA LIN

Sängkapporna i linne från Lya Lin skapar en vacker inredningsdetalj och är ett praktiskt sätt att förändra din nuvarande säng på samma gång. Välj bland våra linnetyger och storlekar som passar såväl enkel- som dubbelsängar med höjden från 42 centimeter till 65 centimeter. Våra sängkappor är anpassade för sängar med fyra ben, dock inte sängar som har en fotgavel eller någon form av utskjutande sängstomme (som exempelvis IKEA-sängen Malm).

(1) Tyget på kappan täcker tre sidor av sängstommen (inte sidan vid huvudänden eftersom många sängar står placerade mot en vägg och/eller har fastmonterad huvudgavlel, därav behövs inte tyg på denna sida).

Sängkapporna sys vanligtvis 220 cm långa för att man enkelt ska kunna vika ner den vid huvudändan och spänna åt. På så sätt ligger den kvar.

(2) Sängkapporna i linne från LyaLin har ett vitt fodertyg på mitten som ligger utsträckt på ovansidan av din resårbotten.

(3) EXTRA – Du kan välja till så att sängkappans ovandel har en kant i samma tyg som du väljer till sängkappan – en detalj som gör att det vita fodret inte sticker ut under madrassen. (Beror lite på vilken typ av säng du har)

Här kan du addera en ram eller hellinne på ovansidan -> Här.

SÄNGKAPPOR I OLIKA STILAR

En sängkappa kan göra mycket för helhetsintrycket i sovrummet. Färgen och tyget kommer till stor del att påverka rummets look, precis som stilen på sängkappan. Vi erbjuder sängkappor 2 olika modeller.

Modell 1 är av ett grövre linnetyg med stängt hörn. Modell 2 är av ett tunnare linne och sys med öppet hörn.

sängkappor med motveck

MOTVECK ( Halvt stängt) bild 1

Ett populärt och mångsidigt alternativ som passar lika bra i minimalistiska som i klassiska sovrum. Här har hörnen fått ett dekorativt ihopsytt veck i varje hörn som bidrar med en stilren elegant look. För den här modellen så är passformen åtsittande och kappan har rena linjer och släta ytor. Om du har förvaring under sängen, rekommendera vi modellen med helt öppna hörn för att enkelt komma åt saker under sängen.

MOTVECK (öppen) bild 2

En stilren modell som passar i alla sovrum. Den här looken är perfekt för dig som vill dölja sängbenen på ett enkelt, elegant och diskret sätt. Vecken gör att du enkelt kan komma åt saker som förvaras under sängen. Denna modell passar även fint om du vill ha en extra lång sängkappa.

RAKA HÖRN (helt stängda hörn) – finns som alternativ

Helt stängda hörn. Skicka ett mejl om detta skulle va av intresse.

Har du svårt att bestämma dig är det bästa sättet att beställa gratis tygprover och testa hemma.

BESTÄLL TYGPROVER HÄR.

SÄNGKAPPOR för MOTORSÄNG

För motorsängar / Ställbara sängar finns ytterligare en sängkappa och den hittar du här.

sängkappa för motorsäng

Publicerad den