Inred sovrummet med gardiner

Ett par nya gardiner kan förändra känslan i ett rum på ett ögonblick. Skapa ett sovrum att trivas i med enkla medel- här är några sätt att inred med gardiner.

 

1.Lager på lager

Sovrummet är det perfekta rummet för dubbla gardiner. Häng upp ett par ljusa gardiner i ett tunnare linnematerial för ett mjukt, romantiskt ljusinsläpp. Kombinera med ett par gardiner i tyngre tyg och mörkare kulör som mörklägger sovrummet vid behov.

linnegardiner sovrummet grå
Foto. Chris Tonnesen för Elle DecoratioN DK

2. Ton i ton

Låt gardinerna gå ton i ton med väggfärgen och inredningen. Se till att ha några detaljer i andra kulörer för att skapa kontrast och ge rummet mer dynamik.

sängkläder linnetyg grå
Foto: Cim Ek Styling: Sarah Widman och Anna Mähler för Alvhem

3. Skärma av med gardiner

Ett enkelt knep för att skapa en oas i ett större rum eller sovrum är att skärma av sängen  med en gardin. Om du väljer en tunt linnetyg i en ljus, varm nyans ger den ett mjukt och rofyllt intryck till sovrummet.

linnegardin tunn vit
Foto: @stylebyemmahos

4. Skapa en sänghimmel

Skapa en vacker sänghimmel av gardinlängder i linne. Med några draperade tyger skapar du snabbt en ombonad, mysig känsla i sovrummet.

Foto: @letmetellyourstories på instagram

5. Sätt färg på rummet

Bryt av de svarta, vita och grå nyanserna i sovrummet med ett par gardiner i färg. Ljusa pasteller som exempelvis rosa ger ett lugn till sovrummet samtidigt som de sätter färg på helhetsintrycket. 

tunna linnegardiner
Bild: ellos

6. Skapa hotellkänsla med rätt upphängning

Att byta ut de klassisk gardinstängerna mot skenor i taket får du sovrummet att kännas luftigare och större. Ett enkelt knep för att få till en lyxig hotellkänsla i sovrummet.

hotell känsla linnegardiner sovrummet
Foto: Garant.nu
Publicerad den