HAR DU NÅGONSIN HÖRT OM OEKO-TEX CERTIFIERING?

Published:17 maj 2019
Har du någonsin hört om OEKO -Certifierat ?

 Här är en kort förklaring av vad det betyder.

Har du någonsin hört talas om OEKO-certifieringen? Den lilla symbolen med en båge och en blomma är en prydnad. Alla våra textiler bär den, och det är speciell till oss. Vi strävar efter det bästa; för världens skull, oss själva och våra familjer. Vi strävar efter en mild och hänsynsfull produktion av våra högkvalitativa produkter, och GOTS-certifieringen är ditt bevis på det.

OEKOTEX® Standard 100 är ett oberoende globalt test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Certifieringen innebär att textilen i den färdiga produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Det är ett internationellt erkänt stämpel av ekologiskt ansvar. Fabrikerna som producerar linnetyg måste uppfylla ett flertal kriterier för att få certifieringen.

Kort sagt är OEKO-certifieringen din garanti för produktion utan kemikalier och farliga ämnen. Vi bryr oss om socialt ansvarsfull tillverkning, som tar hand om planeten vi delar. Vi vill att du ska känna dig trygg när du omfamnar dig av Lya Lins textilier.

För de tekniska detaljerna kan du besöka OEKO-Tex egen webbplats på oeko-tex.com.

Från vår bas i Norrköping arbetar vi med konsthantverk runt om i världen och förenar vår skandinaviska mentalitet med globala färdigheter och traditioner. Vi tar vårt ansvar till människor och planeten på allvar och förväntar oss samma av våra partners. Vi skapar samlingar av textiler och tillbehör så att du kan skapa utrymme för att känna dig bekvämt.

FUN FACT – om linnetyg

Linne plantan har många goda egenskaper som gör det till ett utmärkt material för tillverkning av hemtextilier. Den är slitstark och hållbar, till exempel. Fibrerna förbättras och blir mjukare genom åren, vilket betyder att linnevävnaderna har ett långt liv. Linne är också bra för att absorbera vatten, så det är användbart för att göra handdukar och servetter. Den släta ytan gör det svårt för damm och smuts att hålla fast vid det, vilket också är användbart från ett allergiperspektiv. Dessutom är tygets mångsidighet en positiv väl värt att nämna. Ett brett utbud av texturer och kvaliteter är tillgängliga att välja mellan, beroende på din egen personliga stil och smak.

Tvättade linne – det vill säga rena linneprodukter som har genomgått en tvätt- och torkningsprocess efter att det har sytts – har blivit ett mycket uppskattat material de senaste åren. Textilen tvättas på fabriken, vilket ger den sitt karakteristiska raka utseende. Vårt första linne-serie omfattar ett antal produkter gjorda av detta givande och användbara material. Bordsdukar och servetter till köket, sängkläder för sovrummet och i framtiden kommer vi även lansera kuddar och gardiner för varje rum i hemmet.


Publicerad den