Inredningstips i påsk


Påsk är en tid för att umgås med släkt och vänner. Bjud in till ett härligt påskbord dukat med påskens godbitar. I den här artikeln får du några tips på hur du får till årets påskdukning!

Välj en härlig färg för påskdukningen

Börja med att bestämma en nyans för dukningen. Du kan hålla det färgglatt med en vit underton eller mer diskret kombinerat med  pastellfärger. Prova dig fram genom att använda olika textilier, porslin, kvistar och glas. Vill du bara ha en liten färgklick på bordet så kan du addera färglada linneservetter. Ta även in kvistar från natur  för att skapa en mer naturnära känsla.

Stilrent med vita servetter är ett säkert kort.
Färga äggen eller måla med tuschpennor
Ljusa pastellfärger piggar upp vilken dukning som helst

Dekorera med ägg

Ägg är förknippat med påsken och det finns flera kreativa sätt att använda dem i din påskdukning. Du kan  även måla äggen med tusch pennor eller färga äggen i färg på spisen. Addera lekfulla detaljer till dukningen. Samla småkvistar och forma till fågelbo som du lägger några ägg i. Klassisk servettvikning till påsk är den söta påskharen och allt du behöver är en linneservett, ett ägg och lite snöre.

Vik linneservetter runt äggen som kaninöron för en charmigt lekfull detalj!


1. Koka ägg och färga dem om du vill
2. Ta tygservetten och vik på mitten så den bildar en trainee med spetsarna mot varandra. Placera kortsidan med spetsen nedåt mot dig.
3. Rulla kortsidan uppåt mot långsidan så att servetten bildar en rulle.
4. Vik rullen runt ägget så att du får två lika långa öron och ont ett snöre runt, så bra ägget som möjligt. 
5. Och till sist rita ett litet kaninansikte på ägget eller skriv gästernas förnamn.


Bild: Cooee


Det viktigaste av allt är att satsa på  textilier och porslin som du kan återanvända år efter år. Vi strävar efter en hållbar och medveten livstil. Tack för att du läste och hoppas att du hittar något som faller dig i smaken. 🙂 


Publicerad den