Sustainability

KLIMATSMART

LYA LIN & HÅLLBARHET 


Vi vill inte bara erbjuder textilier för hemmen. Utan vi vill även att våra kunder ska känna sig stolta över att dekorera sina hem med LYA LIN. Inte bara för designen, utan också för hur det påverkar vår värld. Vi vill skapa en hållbar inredning som är tillgänglig för så många människor som möjligt.

Vi arbetar med våra kunder, samarbetspartner och nära leverantörer för att skapa en hållbar cirkel- allt från att förbättra produktionen på fabrikerna till rengöring och vård av våra produkter på en klimatsnålt sätt. Vårda dina textilier med omsorg och de kommer att åldras med skönhet och värdighet. 

INVESTERA I HÅLLBART LIN 

Just nu är 100% av Lya Lins produktsortiment producerat av linnetyg. Denna vackra textil är både hållbar och miljövänlig. I sig är lin en relativt hållbar växt. Det krävs väldigt lite vatten och odlas i kallar klimat och därmed får färre skadedjur. Lin är därför mindre vattenkrävande och färre kemikalier behövs användas vi odlingen i jämförelse med bomull.


KLIMATSMART VÅRD

Det är viktigt för oss alla att göra allt vi kan för vår miljö och på grund av detta slår vi ett slag mot klimatsmart vård. En stor del av den negativa miljöpåverkan sker i folks hem och du kommer därför att hitta några klimatvänliga råd om att ta hand om dina textilier nedan. 
– Undvik att tvätta dina textilier allt för ofta. Textilier behövs inte tvättas så ofta som du kanske tror. Gardiner kan exempel luftas och skaka ett par gånger innan de tvättas och det kan också vara tillräckligt att lufta överkast istället för att tvätta det.

-Lya Lin klarar tvätt vid 60° och vi måste därför rekommendera det. Å andra sida är tvättning vid 60° inte nödvändigt för kuddar eller filtar eller om din tvätt inte är mycket smutsig. Då är det tillräckligt att tvätta vid 40°. Innan tvätt vänd ut och in. Fläckar går oftast bort lättare på linne än på bomull och det behövs inte lika varmt vatten under tvätt. Knäpp alltid knapparna.  

-Det är en bra ide att använda ett mildare tvättmedel om din tvätt inte är väldigt smutsig. Det är bättre för dina textilier och också för miljön.

-Du behöver inte använda tygbalsam för att få dina textilier mjuka. Tvärtom – dina linneprodukter fungerar bäst om du inte använder mjukningsmedel och andra preparat.

-Glöm järnet. Ta lätt bort veck och rynkor i ditt linne med hjälp av en plantspray. Spraya vatten på tyget och vänta några minuter – det betyder att du inte behöver ta ut järnet. Låt skrynklorna ge liv till hemmet.