TÄNKVÄRD

LYA LINS HÅLLBARA VAL

Vi säljer bra saker för att kunna göra bra saker och det börjar redan vid inköp och produktion. 

100% EKOLOGISKT LINNETYG

På Lya Lin använder vi naturmaterial. Med naturmaterial menas att materialen kommer från naturen, växter och djur. Naturmaterial åldras vackert och naturligt. 
Vi strävar alltid efter att ta kloka beslut i alla våra produktioner och väljer endast de bästa råvarorna vi kunnat hitta- råvaror som är ekologiska, tillverkade under säkra villkor och så lite miljöförstörelse som möjligt. Vi arbetar med Europeiska fabriker, dels för att linplantorna växer i svalare klimat och för att transportfärden inte ska bli så lång.
Vad vi gillar med linne är att det inte krävs lika mycket vatten som för produktionen av bomull. Det är ett mer miljövänligt val. 
 

OEKO-TEX CERTIFERAT

Alla våra textilier är vävd av 100% ekologiskt linne. Vi har letat oss fram till de bästa producenterna på marknaden, så kvalitet är därefter.
Linnetyg är ett väldigt slitstarkt material- pga att linne är uppbyggt av långa fibrer. Vårt linnetyg är tillverkad av en tunt vävt och vackert hellinne. Vår första linnekollektion är vävd i Estland på ett litet väveri med 8 sömmerskor. Självklart har vi hälsat på i produktionen och sett de välskötta företagen på nära håll. Vi är dessutom väldigt noga med att alla i produktionsledet får rätt ersättning för sitt arbete och att bönderna som odlar linet inte far illa. Alla våra produkter är tillverkade under OEKO-TEX standard 100, vilket betyder att inga farliga kemikalier har använts under produktionen.

Trygg handel och välgörenhet

Vi bryr oss om planeten och vill stänga den ohållbara cirkeln. Vi arbetar  med en organisation som planterar nya träd. Att plantera nya träd sätter lika stort värde på sociala, ekonomiska och miljömässiga effekter. Exempelvis säkrar projektet mat till runt 30 000 bänder i västra Kenya, samtidigt som det bekämpar klimatförändringar, markförstöring och fattigdom. 

 Lya Lin avsätter  en del av överskott från vår verksamhet till detta ändamål.

Gemensam design

Vi säljer bra saker för att kunna göra bra saker – det börjar redan vid inköpet och produktionen av våra produkter. Vi arbetar med duktiga företag och hantverkare runtom i Europa, alltid familjdrivna och gärna kvinnokooperativ eller andra lokala initiativ där vi vet att vi stödjer rätt personer av rätt anledning. Det är ju det som är så fantastiskt med handel som sträcker sig världen över- vi kan hjälpa varandra att skapa värden! 

HÅLLBAR PRODUKTION

Vi strävar efter att minska påverkan på vårt jordklot så mycket som möjligt och har ständigt pågående förändringsarbete för detta. Bland annat kontrollerar vi alltid våra produktioner, att arbetsmiljön är bra för de som arbete där och att företagen själv tar ansvar för hur de belastar vår planet. 

Istället för onödigt mycket förpackningsmaterial så har vi valt att skicka väldigt enkelt så att så lite åtgång som möjligt av papper.

VÄRLDEN VI SKAPAR

Eftersom målet med Lya Lin är att bli en verksamhet som hjälp